15-08-09

Muziekjes 125 - MINK DEVILLE - Just To Walk That Little Girl Home

 

Willy DeVille
 
Wederom een groot artiest die we kwijt zijn dit jaar...  It's very sad but true...
 
Diep in de jaren tachtig zag ik Mink DeVille in Wercher, sharp as a knife, met een weergaloos optreden.  En bijna 3 jaren geleden, in oktober 2006, zag ik hem voor het laatst optreden, hier in Genk in het Casino.  Een heel fijn concertje trouwens, met Willy 'en grande forme', als een echte bluesperformer, met heel veel covers, blues en New Orleans liedjes op het repertoire.  En toen er iemand uit het publiek om een verzoeknummertje riep, antwoorde Willy droogweg : " It's my show, I play what I want...  Lachen...
 
Tussen deze twee optredens in heb ik hem nog wel enkele malen aan het werk gezien, in Turnhout een hele tijd geleden, en enkele jaren terug ook op het bluesfestival van Peer, waar hij eveneens in grote doen was, en na de contractuele set nog minstens een uur doorging, just for fun : "And now I am gonna play for free..." .  Een van de vele hoogtepunten in mijn BRBF herinneringen.
 
YouTube
- Spanish Troll ; op Werchter in 1982 ! :  http://www.youtube.com/watch?v=dxN6UEVrZPw
- Let It Be Me ; vorig jaar in de AB in Brussel : http://www.youtube.com/watch?v=zK9aVRvdCdA
 

 
Muziekjes 125
 
Begin jaren tachtig leerde ik de muziek van Mink DeVille kennen dankzij het toenmalige programma 'Vrijaf ' van Gust De Coster op Radio 2.  De cd Coup De Grace uit 1981 was toen pas uit en werd indertijd nogal veel door Gust De Coster gedraaid en al snel raakte ik verslingerd aan deze prachtige muziek.
 
Coup de Grace
 
Ook het prachtige nummer Just To Walk That Little Girl Home, afkomstig van de plaat Le Chat Bleu uit 1980 werd indertijd enorm geplugd door Gust.  Na al die jaren hoor ik het  nog altijd even graag... Geniet ervan & save a prayer for Willy !
 
 
Le Chat Bleu Expanded Edition
 
 

 

De commentaren zijn gesloten.