31-07-09

Muziekjes 123 : THE WATCHMAN - Set In Flames + Uitnodiging : The Living Room Sessions 4 - zondag 23 augustus 19.30u

27.07.09

****************************************************************
Uitnodiging  : The Living Room Sessions 4 - zondag 23 augustus 19.30u
****************************************************************
 
SEARCHIN' FOR THE HEART OF THE HEARTLAND  (Film - Belgische première !!! )
                                                                 +

AD VAN MEURS & GENE WILLIAMS & ANKIE KEULTJES & Friends (Concert)

 

Beste vrienden en muziekliefhebbers, 

Graag nodigen we jullie uit op de VIERDE aflevering van The Living Room Sessions, die voor deze gelegenheid op ons terras en in onze tuin zal doorgaan.  Het is tenslotte zomer !  Dus noem het voor mijn part de Garden Sessions of zo, maakt niet uit... maar het wordt weer fantastisch goed !
 
Deze maal zijn we heel trots u een fantastisch DUBBELPROGRAMMA te mogen voorstellen.  Na drie zeer geslaagde afleveringen in mei en oktober 2008, en in maart 2009, waar we telkens een vijftigtal muziekliefhebbers mochten verwelkomen, zijn we nu heel verheugd om jullie weer welkom te mogen heten op een avondje fijne muziek van AD VAN MEURS & GENE WILLIAMS & ANKIE KEULTJES & Friends, gevolgd door de Belgische première (!) van de prachtige film SEARCHIN' FOR THE HEART OF THE HEARTLAND.
 
 
AD VAN MEURS is een Nederlandse singer-songwriter uit Eindhoven die van vele markten thuis is en al een heel aantal cd's op zijn palmares heeft, en dit in diverse formaties, zoals The Watchman (een twaalftal cd's) en No Blues (reeds 3 cd's met zogenaamde "arabicana" muziek).  Voor dit concert wordt hij begeleid door zijn levensgezellin en tevens muzikale partner ANKIE KEULTJES, alsook de Amerikaanse muzikant GENE WILLIAMS (muzikant bij oa. Townes van Zandt en Jimmy Lafave ! ), en nog enkele muzikale vrienden uit Oklahoma (USA).  Al deze mensen komen eveneens aan bod in de hiernavolgende film.  Voor meer info over Ad Van Meurs en zijn diverse muzikale projecten : http://www.advanmeurs.nl/ 
 

Ad van Meurs

 

SEARCHIN' FOR THE HEART OF THE HEARTLAND (85 min. - Belgische première !!! )

In januari ging de roadmovie/documentaire ‘Searchin’ for the heart of The Heartlands’ in première in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Een film in het kader van het Heartland Festival, gerealiseerd door filmmaker Dré Didderiëns, naar een idee van Ad van Meurs (The Watchman). Het is een verslag van hun reis door the Heartland, een gebied dat de centrale staten (het Midwesten) van de Verenigde Staten omvat. De 85 minuten durende film zit vol sfeervolle beelden van het landschap, Amerikaanse muziek, muzikanten en bijzondere inwoners.  Met bijdragen van o.a. de legendarische producer en songwriter Jack Clement (o.a. Sun Studio, Jerry Lee Lewis) en muzikanten Gene Williams en David Munyon.  Hier kan je alvast de trailer van de film bekijken : http://www.youtube.com/watch?v=QY2YRwC209k .  Zelf heb ik de film in Eindhoven in mei gezien en het is een pareltje !  Een aanrader voor iedere liefhebber van mooie americana muziek en prachtige Amerikaanse landschappen.
 

Searchin' for the Heartlands

 
Uiteraard zorgen wij voor een lekker drankje om er helemaal een gezellige avond van te maken.
Inkom en drankjes zijn gratis.  Een vrijwillige bijdrage om onze kosten te helpen dekken is zeer welkom, maar zeker niet verplicht !
 
Deze muzikale avond gaat dus door op ZONDAG 23 augustus 2009 om 19.30u bij ons thuis ( Vogelsberg 49 te Genk).
Het enige dat we vragen is je komst te bevestigen aan Mieke of mij, en ook met hoeveel personen je komt.
Snel reserveren is dus de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt (max. capaciteit 45 à 50 personen).
 
Muzikale groeten,

Marc

tel 089/36.45.03  -  Mieke gsm : 0484 / 98.91.68  -  Marc gsm : 0486 / 06.36.03

 

 
Muziekjes 123 : THE WATCHMAN - Set In Flames
Hierbij alvast een voorproefje van de vele mooie songs van Ad Van Meurs.  Dit liedje Set In Flames is afkomstig van de live cd 'Live Anderson Fair Houston Texas' uit 1999, een weerslag van een energiek optreden van Ad en co. in een kleine club in Houston in oktober 1998.  De plaat is een soort verzameling van liedjes van eerdere met The Watchman uitgebrachte platen alsook een drietal blues standards.  Een fijn plaatje voorwaar ! 
In de liner notes van de cd lezen we het volgende : "But I found that onstage they give off an exciting energy and presence that soon captured the small, cynical crowd (we Texans tend to get pretty provincial about our music), and the room became filled with those wonderful convergent vibrations that are to me the highest of the musical experience."  Earl Willis, The Woodlands, Texas - February 11, 1999.
 

 

Live at Anderson Fair

 

No Blues
Enkele weken geleden zag ik Ad Van Meurs en Ankie Keultjes nog aan het werk met hun groep No Blues op het Brosella Folk & Jazz Festival in Brussel en het was absoluut de moeite !  Een mooie mix van blues uit alle windstreken.  Hierbij een filmpje dat ik toen heb gemaakt : http://www.youtube.com/watch?v=cENNbDLfkWQ&feature=channel_page  .  Een mooie versie van Columbus Stockade van Woody Guthrie.  De geluidskwaliteit is verre van perfect, maar de muziek mag er zijn !

De commentaren zijn gesloten.