04-12-08

Muziekjes 83 - STEVE FORBERT - Moon river/Goin' down to Laurel

 

 STEVE FORBERT - 28/11/08 CC LEOPOLDSBURG

Op een donkere winteravond naar het cultureel centrum van Leopoldsburg gereden, om er het eerste optreden in België sinds 1992 mee te maken van de Amerikaanse singer-songwriter Steve Forbert.  De man stond vorige vrijdag moederziel alleen op het podium en begeleidde zichzelf enkel met gitaar en mondharmonica.  Hij speelde een set van ongeveer anderhalfuur met liedjes van zijn hele carriere die toch zo een drie decennia overspant.

Wat mij vanaf het begin opviel, was zijn subtiele gitaarspel.  Rammen was er nooit bij, altijd speelde hij mooi zuiver en met veel gevoel voor nuance.  Soms zelfs eerder spaarzaam, zodat je zijn teksten heel goed kon verstaan.  Een ander sterk punt is zijn gevoel voor humor.  Hij wist de zaal regelmatig in te pakken met (zelf)relativerende opmerkingen en grappige quotes.  Dit bracht af en toe wat ontspanning, want Forbert kon maar moeilijk wennen aan het uiterst stille en timide Belgische publiek.  Ik vermoed dat hij dit in de USA niet zo gewend is, hier luistert men echt naar de liedjes, en zeker als je niet dikwijls de gelegenheid hebt om iemand live mee te maken.  Toch nog even vermelden dat er iemand in het publiek speciaal voor dit optreden (en ook dat van de dag erna in Beveren) was overgevlogen uit Israel.  Faut le faire !  Steve Forbert kon het zelf trouwens nauwelijks geloven.

Ik ken het werk van Steve Forbert maar een klein beetje, maar dit is zeker de beste singer-songwriter die ik dit jaar wat beter heb leren kennen.  Ik was zeer aangenaam verrast over de kwaliteit van nogal wat songs die ik niet kende, en af en toe toch door een enkeling in het publiek op herkenningsapplaus werden onthaald .  Zijn hit 'Schoolgirl' uit de jaren tachtig kende natuurlijk iedereen en werd door de aanwezigen dan ook flink meegezongen.  Hij vertelde ons ook dat hij 's namiddags eveneens gevraagd was deze song te brengen op een optreden voor TV Limburg.  Chapeau dat deze zender toch even Steve Forbert onder de aandacht bracht, tenslotte is hij toch al een hele tijd niet meer echt in de picture geweest. Na het optreden was hij ook present in de foyer om cd's te signeren en een praatje te maken met de fans.  Een sympathieke man wiens songs mijn hart gestolen hebben.  En ook een pluim voor de goede organisatie door de mensen van Leopoldsburg ; na het concert kreeg je op vertoon van je ticket in de foyer er nog een gratis hot-dog bovenop.  Awel, dat moesten ze nu eens meer doen op optredens.. ;-)

Setlist (onvolledig, maar dit is hetgeen ik me nog kan herinneren, aanvullingen zijn altijd welkom, Patrick en Leo ?)
Moon river
Rock while I can rock
I just work here
Rosemarie
Big city cat
The oil song
Everybody else and you
Bagdad dream
Schoolgirl
Seaside brown eyed girl (met vermelding van Springsteen)
     (Jimmy Rodgers tribute song)
What kind of guy
     (new song)
What it is is a dream
Keep me in the middle of the day (?)

*****
Middle age
You cannot win

YouTube
- een stukje dat ik gefilmd heb in Leopoldsburg :  http://nl.youtube.com/watch?v=QrQgJgLQSZs
 

Muziekjes 83 is van Steve Forbert, nl. 'Moon River/Goin' down to Laurel' van zijn plaat 'Best of the downloads vols. 1 + 2'.  Heb ik me aangeschaft in Leopoldsburg en er meteen een kloeke handtekening van de heer Forbert laten opzetten.  Mooi plaatje, een dubbel cd met 38 (!) songs en dat voor slechts 20 eurokes.  Soms kan het leven mooi zijn.  Dit plaatje staat barstensvol met live uitvoeringen van Steve Forbert liedjes, maar ook wat mooie covers van Dylan en de Stones.  Dit prachtige liedje 'Moon River/Goin' down to Laurel' werd opgenomen op 03/12/05 in Philadephia, en luister eens hoe veel Steve Forbert hier weg heeft van Elliott Murphy... of zou dat aan die mondharmonica liggen, waarop Elliott ook zo mooie deuntjes kan blazen ? Het zal dat wel zijn, I guess...
 
 
 
 

 
HexenKessel Rock Fest 2008 HexenKessel Rock Fest 2008 
 
Rondpunt 26/jeugdhuis Ginsert 
 
Genk
Op zaterdag, 20 december 2008 zal de 4de editie plaatsvinden ven het Genkse festival HexenKessel Rock Fest .HRF wordt dus een wintereditie, maar dat is niet de enige verandering. Het Open Stage podium ( waarvan vorig jaar de eerste succesvolle editie plaats vond ) heeft dan ook plaats.Dus 2 podia ipv 1. Voor de rest blijft alles hetzelfde.Betaalbare prijzen voor kwalitatieve muziek.  Noteer dus alvast 20 december 2008 in uw agenda. 
 
Hoofdpodium :zaal Rondpunt 26

Freaky Age
Mint
Cabron
Doncker
Mogul

Open Stage podium ( Genkse bands ): jeugdhuis Ginsert

Shades of Grey
Basic Slips
Milosz
Faint Resemblance
Another Privilege
Tequila Toxico

 
Kaarten  vvk : 6 euro  add: 8 euro  Vvk punten:Café Camargue , jeugdhuis Ginsert, snackbar Peach Pit ( allen te Genk )  Kaarten ook te verkrijgen bij de mensen van de vzw.

 

 

 

Commentaren

aanvulling Volgens Rootstime.be, waar overigens ook een bespreking staat van het concert, was de setlist:

SETLIST
1. Moon River / Goin’ Down To Laurel
2. Rock While I Can Rock
3. When The Sun Shines
4. I Just Work Here
5. Rose Marie
6. Big City Cat
7. The Oil Song
8. Tonight I Feel So Far Away From Home
9. There’s Everybody Else (And Then There’s You)
10. The Baghdad Dream
11. Schoolgirl
12. Rock Show
13. It Sure Was Better Back Then
14. My Seaside Brown-Eyed Girl
15. Any Old Time
16. What Kinda Guy?
17. Steve Forbert’s Midsummer Night’s Toast
18. About A Dream
19. Goodnight
20. Romeo’s Tune
Extra’s
1. Middle Age
2. You Cannot Win (If You Do Not Play)

Gepost door: Peerke | 05-12-08

nog meer aanvulling En voor het tweede bisnummer heeft hij ook nog de eerste strofe van 'Goodnight' van The Beatles gebracht.

Gepost door: Peerke | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.