11-08-08

Muziekjes 54 - U2 - Won't get fooled again (live 2000)

U2 - reissues van BOY, OCTOBER en WAR
Prachtige heruitgaven, deze dubbelcd's van de eerste 3 albums van U2, zeer verzorgd met interessante extra opnamen.  Doch waarom moeten deze platen verdorie zoveel kosten ? U2 en hun platenfirma hebben in de loop der 3 voorbije decennia toch al meer dan genoeg geld verdiend, of niet ?  Waarom worden deze opnames niet aan een gewone prijs ter beschikking gesteld ? Veel mensen (zoals ik) hebben indertijd de LP's gekocht, later de CD's, en nu... ? Voor de derde maal dezelfde muziek kopen, omdat er zo interessante extra tracks zijn aan toegevoegd ?  Ik vind het erg dat de hele cd-verkoop in elkaar is gestuikt, omdat dit onvermijdelijk tot gevolg zal hebben dat er steeds meer goede winkels en kleinhandelaars zullen verdwijnen, en ik wens mijn muziek nog graag te kopen op ouderwetse cd's, ik ben niet zo geïnteresseerd in het downloaden en kopen via het internet, ik wil nog graag een mooie cd mét hoesje...  Maar af en toe wordt het wel heel moeilijk...
 
Verheugend in ieder geval vind ik dat de "vergeten" single 'A celebration' voor deze heruitgaven werd terug opgevist.  Prachtig nummer dat een beetje in de plooien van de tijd verdwenen was.  Schitterend  rocknummer, klinkt nog even fris als 26 jaar geleden.
 

Muziekjes 54 : U2 live met een versie van Won't get fooled again, van THE WHO, van een live opname van een concert op Irving Plaza, New York op 5 december 2000.
Schitterende versie van een van de The Who's beste songs, en deze opname staat op de U2 bootleg 'Won't get fooled again'.  Op deze cd ook hele mooie acoustische versies van 'Desire' en 'The ground beneath her feet'.  Ook een mooi eerbetoon aan Joey Ramone van The Ramones, 'I remember you'.
Volgende keer muziek van The Who zelf, en wel van hun schitterend concert in Antwerpen vorig jaar in juni.
 

CROSBY STILLS NASH & YOUNG - Déjà Vu Live
Live cd van de supergroep CSNY ; de opnames zijn uit de "anti-oorlogstoernee" uit 2006, waar Neil Young en companen verschrikkelijk veel kritiek op kregen in de USA.  Een geëngageerde plaat, maar toch valt er muzikaal nog echt veel te genieten, en de af en toe sloganeske nummers als 'Let's impeach the president' doen geen afbreuk aan de kwaliteit van deze plaat, wat ik eerlijk gezegd op voorhand niet verwacht had.  De vuile oorlog in Irak en het stupide buitenlandbeleid van Bush worden op de korrel genomen en Neil Young spuwt zijn afkeer uit voor de domste president die de Verenigde Staten ooit gehad hebben.
 
Oude nummers als 'Déjà Vu' en 'Wooden Ships' blijven ontroeren, voor mij toch, ook in deze live versies zovele jaren na de orginele opnames.
En in het najaar komt Stephen Stills naar de AB in Brussel ; zeker de moeite, een aanrader !
 

Parels op YouTube
Gene Clark - Spanish Guitar http://www.youtube.com/watch?v=5ugTzGTYZyY
Dit is een van de mooiste nummers dat ik ken, van een jammer genoeg veel te vroeg gestorven genie.
 
Gene Clark & Carla Olson - Gypsy Rider
Hier wordt ik ook niet goed van, zo mooi.  Eveneens terug te vinden op hun onvolprezen plaat "So rebellious a lover" uit 1987.  Check this out !
 
JJ Cale - Magnolia
 
Eric Andersen - Blue River
 
David Bowie - Amsterdam
Schitterend !
 
Jacques Brel - Amsterdam
Voor het zelfde geld had dit nummer 'Zeebrugge' geheten, want daar vertoefde Brel veel meer dan in Amsterdam, zoals bleek deze week in de mooie reeks van De Morgen over Zeebrugge.  Daar kwam Jacques Brel namelijk graag en veel om op een terras wat verse vis te eten en een glas champagne te drinken... en diegenen die het zich nog herinneren vertelden dat hij absoluut niet in de belangstelling wilde staan, en zich het liefst placeerde ergens in een hoekje op een terrasje, waar men hem toch liefst niet teveel herkende... alhoewel me dat toch heel moeilijk lijkt.
 
Wynton Marsalis - Caravan
 

18:41 Gepost door Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziekjes 54, u2, csny, deja vu live |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.