15-03-08

Muziekjes 26 (bis) - BUDDY MILES - Dreams

 

De man met de zeis slaat weer hard toe de laatste tijd...
Deze avond op de radio gehoord dat de blinde, uitstekende bluesgitarist en -zanger JEFF HEALEY overleden is op 41-jarige leeftijd.  Een groot muzikaal talent dat volgens mij vooral met zijn eerste LP uit 1988 'See the light' toch wel een nieuwe belofte in de blueswereld scheen te worden, een belofte die hij nooit echt heeft weten in te lossen, maar ik herinner me toch een zeer genietbaar concert uit die tijd en vooral zijn heel eigen stijl van gitaar spelen, zittend op het podium met zijn gitaar op zijn schoot.  In zijn beste momenten was hij nog het best te vergelijken met Stevie Ray Vaughan, en zijn eerste plaat bevat toch enkele geweldige songs, oa. een prachtige versie van 'Angel eyes' van John Hiatt.
Ook vandaag ontvangen (per mail van Laurens Leurs), een mp3'tje van BUDDY MILES, tesamen met onderstaand berichtje en prachtige foto van Buddy en Jimi in betere tijden, waarvoor dank Laurens !
" Beste Marc, Af en toe komt er ook wat muzieknieuws terug...Beetje buiten nieuws gevallen maar deze week is een zeer fijne drummer naar Walhalla verhuisd: Buddy Miles.Drummer die hand- en spandiensten verleende aan Jimi Hendrix, Santana, John McLauhglin en vele, heel vele anderen.Als bijlage een solonummertje 'Dreams' van sololop Dreams uit 1970 dat ik koester en waarmee hij weinig ophef maakte hetgeen het echter niet minder mooi maakt, luister maar. Hier rechts op de foto met Jimi. LL"
Wel een schitterend nummer, mij totaal onbekend. Very funky yes indeed !
Misschien toch ook even vermelden dat Laurens Leurs, na een hoofdstukje belgische rockgeschiedenis geschreven te hebben met The Romans (haalden de finale van Humo's Rockrally in 1988 ; speelden begin jaren negentig zowat overal ; geweldige liedjes zoals 'Minneapolis' en 'Fire Brigade...), dezer dagen terug de muzikale draad heeft opgepikt en momenteel aan de slag is in de groep NORMA  : http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.view...
Norma speelt op 16 mei op het PLAY festival in Hasselt.

23:58 Gepost door Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.